Projectomschrijving

Multi-functionele ruimtes met ruimer zicht op zee.

Door een veranderd gebruik van dit appartement is de behoefte ontstaan het te herindelen.
Dit gaf gelijk de mogelijkheid om de keuken en badkamers te moderniseren, meer flexibiliteit in gebruik en betere zichtlijnen op zee te creëren.

Andere indeling
Door verandering van de indeling is een grote studeer/werkruimte ontstaan met uitzicht op zee. Hiervoor zijn 2 bureau’s ontworpen (waarvan er momenteel 1 gebruikt wordt) die aan elkaar geplaatst als lange eettafel gebruikt kunnen worden. De kastenwand biedt voldoende opberg- en afzetruimte voor apparatuur indien de positie van de bureau’s veranderd worden.
Dit kan het geval zijn als de ruimte als eetkamer nodig is, of indien logees zich aandienen.
Het ingebouwde 2 persoons kastbed wordt in dit laatste geval uitgeklapt, bureau’s weggerold naar een plek voor het raam, 2 grote wanden dichtgeschoven. Met hun eigen slaap- en badkamer genieten logees in een handomdraai van optimale privacy.

De open haardpartij is zo ontworpen dat zij aan de voorzijde bij de zithoek betrokken wordt. Hiertoe is het onderste deel van de haard vergroot zodat hiermee een zitplateau ontstaan is. 
De achterzijde is voor de televisie bestemd, met ingebouwde kasten en lades in het bovenliggende schouwgedeelte.

Aan de achterzijde van de woning zijn nu de slaapkamer met grote badkamer gesitueerd.
De doucheruimte wordt aan 2 zijden ontsloten middels glazen deuren, hetgeen voor de oudere mens wenselijk is indien zorg nodig is.

Kleurenpalet
De keuken is voorzien van een kookeiland waardoor eveneens zichtlijnen op zee worden gerealiseerd. De aanrechtbladen van grijs-groene composiet passen perfect bij de grijs-groene leisteen vloer, die in een klassiek visgraat patroon is gelegd. Deze steen is doorgezet in de badkamers, gecombineerd met grijs-groene glasmosaik met parelmoer glans. Ook enkele wanden zijn in deze rustige groene kleur gesausd hetgeen dit appartement levendige maakt.
Contrast in kleur wordt behaald door een warme roestbruine tint toe te voegen aan het zitplateau van de open haardpartij, de wand van de werkkamer en enkele accessoires.

Licht
Daar het appartement zeer licht en zonnig is, is het onprettig om veel witte wanden in huis te hebben vanwege licht reflexie. Derhalve zijn de wanden die op het zuiden gericht zijn grijs-groen gesausd.
’s Avonds echter wordt de sfeer bepaald door indirect (LED)licht, o.a. in de blinde grepen van de hal- en keukenkasten en achter de boekenkasten in de werkkamer.

Uniek design
Om het appartement een zeer persoonlijke touch te geven, is in het ontwerp concept uitgegaan van het feit dat de opdrachtgever een enthousiast visser is, en het logo van Scheveningen bestaat uit 3 haringen.
Het glanzende glasmosaik met haar kleurschakering in de natte ruimtes refereert aan vissenschubben, het voor de bewoner ontworpen handgeknoopte vloerkleed in de zithoek laat naast de 3 Scheveningse haringen vele vissen zien die het kleurpalet van de woning verbinden.

Projectdetails

Opdrachtgever: Particulier

Categorie Project: Herindeling woning

Werkzaamheden: Verbouwing