Projectomschrijving

Deze landelijke organisatie heeft als missie het beste uit mensen te halen die niet zelfstandig kunnen functioneren. Begeleidend wonen voor mensen met een verstandelijke beperking is een van de peilers.

De ouders van dit meisje gunden haar een woning waar zij zich optimaal thuis zou kunnen voelen. Haar kleine 2 kamer woning diende daarvoor gestyled te worden volgens haar eigen interesse gebieden: voetbal en boeddhisme.

Voor haar slaapkamer koos zij voor het italiaanse voetbal.

Hoofd ingrediënt is een grote poster waarop een italiaanse voetbal op een grasmat te zien is. De (kunst)grasmat is op de wand onder de poster en op de grond als tapijt onder haar bed doorgevoerd. Wanden links en rechts van de poster zijn rood en groen gesausd hetgeen de italiaanse vlag onderstreept.

De woonkamer zou zij in oosterse sfeer ontworpen willen hebben, waarbij het accent op meditatie en religie middels een altaar zou moeten komen te liggen.

Uitgaand van dit gegeven is tegen een rode achterwand een oosters altaar gerealiseerd voor foto’s van dierbaren waardoor een sfeervolle herdenkingsplaats is ontstaan.

Haar rommelige bureau-hoek is veranderd in een rustige meditatie plek met kussens en sfeerverlichting tegen een bamboe achterwand.

De kleine woonkamer heeft 3 grote ramen met een prachtig uitzicht.
De comfortabele zitbank is zo geplaatst dat dit uitzicht haar ‘buiten’ kamer is geworden. Rolgordijnen van rijstpapier met houten baleinen vervolmaken het geheel.

Ondanks de uiteenlopende stijlen is de woning tot een prachtig geheel gekomen met als verbindende kleur rood.

Projectdetails

Opdrachtgever: Stichting Philadelphia Ypenburg

Categorie Project: Herindeling woning

Werkzaamheden: Verbouwing