Projectomschrijving

Ontwerp opdracht voor een balie die als ‘eye catcher’ de sfeer van de ontvangsthal gaat bepalen.

Ontwerp concept: Binnen-Buiten relatie, Beweging.
Dit refereert aan de korte duur die patiënten verblijven in het revalidatie centrum.

Inspiratie: De lange glazen pui van het gebouw ontworpen en gerealiseerd door EGM architecten.

Door de houten staanders van de glazen pui aan de buitenkant te herhalen voor de balie aan de binnenkant is de ‘binnen-buiten relatie’ helder.
‘Beweging’ wordt o.a. gevisualiseerd door de golvende beweging van het balie blad.
Het grafische patroon in de verticale acrylaat panelen verandert continu van samenstelling zodat in het voorbijlopen beweging ervaren wordt. Het patroon licht op doordat aan de zijkanten van de panelen onzichtbare LEDstrips zijn gemonteerd. Dit geeft een bijzonder ‘stralend’ effect.

Het balie blad is taupe kunstleer, de staanders en kastenwand uit eiken houtfineer.

Projectdetails

Opdrachtgever: Argos zorggroep Vlaardingen

Categorie Project: product ontwerp

Werkzaamheden: ontwerp, materialisering en uitwerking balie